Kon ik maar wat meer lijden verdragen,
dan zou elders de pijn wat vervagen,
en kregen bedelaars alle dagen,
wat meer als ze aan de mensen vragen.
Had ik maar wat minder geld,
dan was er elders wat minder geweld,
en werden er wat minder doden geteld,
dan er gisteren op het nieuws werden vermeld.
Moest ik soms maar honger lijden,
dan konden dieven het stelen mijden,
en zouden anderen hun leven wijden,
aan het onderwijzen van jongens en meiden.
Maar het ergste van heel de zaak,
is dat al het leed mij niet eens raakt,
en dat ik mij goed vermaak
terwijl ik hier dit stom gedicht maak.