Wie is die man die zondags het vlees snijd
Ik ben hier helemaal niet op voorbereid
Pa zeggen ze soms of gewoon vader
Als ik dit schrijf word ik steeds kwader
Hoe kan het zijn dat pa er niet meer is
Na al die jaren wordt hij wel een gemis
Vader ben ik nu zelf in hart en nieren
Kan dat ook steeds met mijn kinderen vieren
Maar Pa, jij was er voor mij telkens niet
Krijg nog steeds tranen in mijn ogen zoals je ziet
Was je er maar ooit geweest
Dan vierden ook wij samen feest
Je hebt mij steeds in de kou laten staan
En bent toen veel te vroeg heengegaan
Het vlees heb je wel ooit gesneden
Daarover ben ik dan ook wel tevreden
Pa, na 20 jaar heb ik het je wel vergeven
Kan dan nu ook mijn tranen wegvegen
Als Pap en vader, wil ik het beter doen
Maar Pa, hier nog een laatste zoen