***
Vraag me af
Of je wel eens snachts
Als je niet kan slapen
Aan me denkt
Aan vroeger toen je nog bij me was
Ik denk dat toen je weg ging
Je wel een stuk van mij hebt meegenomen
Ook al wil dat niet zeggen
Dat dat nooit meer is goed gekomen
Is het een straf
Soms om te weten
Ik ben hier en jij bent daar
Als je aan me denkt
Het maakt de waarheid niet minder waar
Je bent mijn vader en thats it
Je weet niks van mij, ik ken je niet
Doet dat je soms verdriet?
Zou ik anders zijn
Anders leven, anders denken
Als je was gebleven
Misschien heb ik je wel veel harder nodig
Dan ik soms weet
Je rol is minst overbodig
En toch heb ik die ander nooit
In jouw vaderrol herkent
Ben je altijd trouw gebleven..
Zou je van me houden
Zoals een vader van zijn kind
Ben je bezorgd om mijn leven
Kijk je kritisch naar de man die mij bemint
Weet niet wat ik moet zeggen
Tegen je lieve, nu al bijna oude man
Ik weet niet hoe ik moet uitleggen
Dat ik alleen maar van je houden kan
Hoop je nog eens te zien
Je hand vast te houden
Die grote sterke handen
Ze gaven mij het gevoel nooit te kunnen vallen…
***