In je hoofd zitten 2 stemmen,
eentje, een slechte, komt van buiten jou,
aan haar kun je eigenlijk nooit echt gewennen,
ze geeft slechte voorbeelden en bevelen aan jou.
Een andere stemmetje in je hoofd
komt van diep vanbinnen in jou,
ze is t stemmetje dat al het goede beloofd,
‘Blijf zoals je bent, zo hou ik van jou’
ze laat je alleen maar goede dingen doen,
verafschuwd ruzies en hebzuchtige roem.
Soms neemt het slechte stemmetje van buiten jou de overhand,
en verdrijft ze het goede tot ergens in een verlaten hoekje van je hart,
ze doet je pijn, maakt je ziek, drijf je tot aan de rand,
ze laat je vervreemden van je vrienden en maakt je totaal verward.
Maar meestal neemt het goede stemmetje de touwtjes in handen,
en verdrijft zij het slechte stemmetje tot ver buiten je lichaam,
ze laat je lachen, vrienden maken, duizenden hartjes verwarmen,
ze zegt hoe je het goed doet, geeft je raad en laat je nooit alleen staan,
ze geeft je rijkgevulde moed en zegt:
“kop op, samen gaan we er tegen aan!”