Een boek,
volgepropt met ongelezen pagina's
opgesloten woorden
uit tochtende bedenksels,
bedaart in koude kamers
beleeft meedogenloze hartstocht,
in veel te brede nachten waarin
de maan stikt
in de wolken die vallen
op de grauwe laan.
maar
toch ietsje terugbotsen
pijn doet mijn hoofd
door de wind van gisteravond
die me in haar mistige velden drijft