Geesten in de Patio
In de verte, dicht bij de horizon, staat een oud verlaten villa uit vroeger tijden.
In den volksmond, gaan er roddels, ge kunt het beter mijden.
Wanneer de maan, in volle glorie, zijn stralen langs den takken laat waken.
Moet men uit kijken, want dan gebeuren, daar de meest wonderlijke zaken.
Speelse vioolmuziek klinkt in de weide omgeving.
Telkens voelt men, in de grond een zachte beving.
Wanneer men gaat kijken, om zich te verwittigen van deze vreemde gebeurtenis.
Zijn zij geschokt, de villa is totaal gedompeld in wildernis.
Daar zien zij geesten dansen op de verweerde patio.
Sierlijk in een wit gewaad, zweven zij over de grond, dit is niet te bevatten met ratio.
De patio is gevuld met allerlei witte gewaden, zij dansen den hele avond lang, tot in de morgenstond.
Dit fenomeen, bekend als de geesten reünie dansen eens per jaar de patio rond.
Galant buigen zij voor elkander
Liefdevol, beschaafd en schrander.
Zielen die niet naar het hiernamaals zijn vertrokken, maar nog een taak hadden te volbrengen, dansen hier sierlijk hun laatste dans.
Vrolijk dansen, totdat je wordt geroepen, door de heer, pakken zij allen hun kans.
Iedereen mag ooit dansen, daar op de patio.
Voordat je vertrekt naar het hiernamaals, een wereld gaat open, zonder ratio.
Dans voort, maakt lol in uw leven!
Want de dans in de patio duurt maar even.
23 Februari 2001