Na het zien van het Journaal liep er een traan over m'n wangen
Ik zag vluchtelingen met duizenden tegelijk hun land ontvluchten voor oorlog
Ik zag kinderen vel over been, mishandeld, hongerig, slavernij, gevangen.
Waarom doen mensen elkaar dit aan? Waarom draait hier alles om geld, macht,
corruptie en bedrog.
Ik zag rouwende families om grote graven waar kinderen, mannen en vrouwen
lagen.
Huilende vrouwen en mannen zaten om de kinderlijken die her en der lagen
verspreid
Waarom kan dit nog heden ten dagen?
Wat is dit voor beleid.
Soldaten met mitrailleurs lopen over de straten en de pleinen.
De bevolking is bang en onderdrukt.
Mensen vluchten voor mortier geweld terwijl de gewonden wegkwijnen.
Niemand wordt als een uitzondering behandelt iedereen loopt gevaar iedereen
gaat er onder gebukt.
Spelende kinderen lopen op een mijn.
Hompen vlees vliegen door het rond.
Zij waren kinderen zij speelden alleen maar, zomaar voor de gein.
Maar daar let niemand op de kinderen liggen roerloos op de grond.
Hypocriet als we zijn vieren we kerstmis, Het feest van de vrede
We bidden tot god en gaan naar de kerk
Wie niet naar de kerk gaat, gaat naar de hel, ook de mensen die niet mee
doen aan deze hypocrisie maar denken aan de mensen die hebben gelede.
Of aan de mensen van het rode kruis die zijn gestorven tijdens hun werk.
In Bosniƫ of Kosovo staat aan het einde van het jaar geen kerstboom.
Nee daar staat een grafzerk van hun overleden zoon.