lieve vriendin
Het is me gelukt. Ik heb het gedaan.
Een fijne vriendschap naar de knoppen laten gaan.
Ik denk, heb ik nou mijn zin.
Om zoveel te verwachte van een lieve vriendin.
Ik voel me zo dom.
Jij hebt zo je best gedaan om mij te helpen,
je gaf alles wat je kon.
Zelfs veel en veel meer als wat een andere vriendin
ooit voor iemand zou doen.
Wat voel ik me schuldig, wat kan ik nu nog doen.
Ik kocht steeds maar weer voor jou een kadootje
als ik weer iets stoms had gedaan.
Maar jou gevoelens daar dacht ik vaak niet aan.
Waarom is het voor mij zo moeilijk iemand
op zijn woord te vertrouwen.
En wie kan mij vertellen wat ik moet doen om eerst
eens van mijzelf te leren houden.
Ik heb het verpest, onze vriendschap is misschien voorbij.
Maar als je het mij kan vergeven ben je altijd welkom bij mij.
dit gedichtje heb ik geschreven voor de liefste
en geduldigste vriendin die ik ooit gehad heb.
en die voormij alles gedaan heeft wat ze kon om mij te helpen in de strijd tegen de gevolgen van adhd.
liefs mirjam