Een boom is maar een boom
En een droom is maar een droom
Zo is een bloem maar een bloem...
Een zwaan is maar een zwaan
Zo is de maan maar de maan
En de zon maar ...de zon
Zo is land maar land
En zand maar zand
De lente is maar de lente...
De winter is maar winter
Hier is hier en daar is ginder
En de herfst? Die is maar herfst...
De zomer is maar de zomer
En een vrucht is maar een vrucht
Zo is ook een zucht ...maar een zucht
Een doos is een maar een doos
Zo is ook een roos slechts een roos
En een bloesem is maar een bloesem...
Een verhaal is maar een verhaal
Een nachtegaal maar een nachtegaal
Een vis is ...niet meer dan een vis
En een kind is maar een kind
Zo is de wind maar de wind
En de oceaan maar ...oceaan
Zo is een den maar een den
En ben ik maar wie ik ben
En toch... zie ik in alles méér
Als je meer ziet in de dingen,
Als je veel méér ziet dan ‘dat’
Dan denk ik dat het liefde is, schat.