Vol goede moed verliet de jonge soldaat
zijn vrouw en ongeboren kind
Hij was ervan overtuigd
dat hij veilig terug zou keren
Hij had nog teveel om voor te leven
Hij zou zijn kind zien opgroeien,
zelf een familie zien stichten
en hij zou oud en gelukkig
sterven aan de zij van zijn lieve vrouw
...
Blijkbaar wist hij toen nog niet
hoe wreed de mens kan zijn..