Droefheid is een wrede jager
Het besluipt zijn prooi geruisloos
en neemt het wanneer het denkt dat het veilig is
Het dood niet
Het laat lijden
zodat je kunt zien wat het aangericht heeft
Maar het is slim
het laat je denken dat het niet bestaat
dat alles zonnig is
dan slaat het toe
overspoelt je met duisternis
Zodat de sterren de flonkerende hemel niet meer verlichten
Zelfs water bestaat niet meer
Het is de vergeetput
de ijzeren muur
Je wil eruit maar de wanden zijn glad en glibberig
Je trekt je op aan iemand en duwt die er zelf in
Eenzaamheid is zijn broeder
even donker en grauw
samen zijn ze de Apocalyps
Droefheid de put,
Eenzaamheid de deksel
De deksel sluit langzaam
laat nog even lucht zien
de warmte voor de val
dan is alles weg
alleen jij bestaat nog
Dan komt hij,
De derde broeder
de gevaarlijkste
Hij is onbeschreven en onvoltooid
Hij leeft niet
maar is des te gevaarlijker
niemand heet hem ooit gezien
Niemand kent hem niet
De donkerste nacht huivert bij zijn aanblik
Hij komt bij je in de put
Een koude overvalt je
Dood en leven samen in een
Je voelt een krachteloos verzet
dan pakt hij over
hij draagt je naar buiten
en hij en zijn broeders verscheuren je
Tot je niets meer bent