Gewoon Peet!
Afscheid nemen…… doe ik met een gedicht
Dat was altijd…… mijn ware gezicht
Het is misschien… een zonnige of regenachtige dag
Een dag…… van verdriet of veel gelach
Ook al wezen ze me na……Peet met zijn grote mond
Dat waren mijn principes……waar ik achter stond
Ik wilde niemand……daarmee pijn aan doen
Was eerlijk……had voor ieder fatsoen
We houden allemaal……van die duidelijke taal
Niet achter de elleboog……met een shitverhaal
Wees eerlijk……en open tegen elkaar
Het zal er dan ook niet zijn……dat gemaar
Ik heb geprobeerd……om het uiterste te geven
Een schouder……ieder heeft het nodig in het leven
Kon er zo van genieten……had dan zo’n schik
Ieder heeft het……gebruik het……je ware ik
Zit in je……je krijgt het al van kind af aan
Geef het aan jong en oud…laat niemand staan
Ga niet zo als ik…… op de loop
Alles kwijt, zelfs……ook die hoop
Ook al was ik……geen goede dichter
Ik ga nu……met een hart toch lichter
Zal waken……als je roept, ik sta gereed
Zo was ik altijd……zeg maar… Gewoon Peet !