Even zoek ik de rust
Even blijf ik staan
Even genieten
Voor ik weer verder
Zal gaan
Even zoek ik de rust
Even luisteren naar
Het geluid van de stilte
Voor ik me mee laat voeren
In de drukte van alledag
Even zoek ik de rust
Even sta ik stil
Met mijn ogen dicht
Even laat ik mijn gedachten gaan
Nog steeds vraag ik me af
Waarom alles zo is zoals het is
Nog steeds snap ik niet
Waarom ik je zo vreselijk mis
Even zocht ik de rust
Maar ik vond hem niet
Vogels zingen hun hoogste lied
Maar ik voelde alleen verdriet
Want mijn hart zingt niet