Een kind van 12 jaar,
Kreeg een opdracht
van zijn leraar maatschappijleer…
“Stel dat de wereld,
een grote teleurstelling is,
wat zou je dan doen?”
De hele klas zweeg.
En de leraar vervolgde:
“Daarom geef ik jullie een opdarcht,
welke luid als volgt:
‘denk aan een idee,
om de wereld te veranderen
en zet het om in aktie.’”
De jongen kwam de volgende dag
met zijn idee voor de proppen.
“Doe voor drie mensen iets goeds,
en vraag als beloning aan hun
om dat ook te doen voor drie anderen.
Zo verander je de wereld…
Het rijk der mogelijkheden
Bestaat in ieder van ons.
Maar we moeten het zelf toelaten.
(Dit heb ik geschreven naar aanleiding van de film "Pay it forward" met Kevin Spacey Helen Hunt en Haley Joel Osment. een echte aanrader...)