DE WITTE RAAF
Elke dag voel ik me verplicht
mij te vertonen met een 2de gezicht
ik ben een circusclown zonder publiek
een mimespeler zonder mimiek
ik ben het vijfde wiel aan de wagen
stel, al reeds, beantwoorde vragen
mijn emoties begrijp ik zelf niet meer
maar tranen vloeien evenzeer
ik ben de laatste witte raaf
toon een vuist, maar ben te braaf
soms lach ik als ik huilen wil
ben stil wanneer ik liever gil
niemand weet wie ik werkelijk ben
ik zeg dingen die ik later ontken
ik ben door iedereen snel verveeld
mijn beste vriend is mijn spiegelbeeld
ik ben niet knap, trots, noch gaaf
maar ben een stervende witte raaf
------------------------------------