HET GAAT WEL
'Het gaat wel'
Zegt ze zacht
Dat is mijn moeder
Lief en altijd positief
Hard voor zichzelf
Maar wat ze echt voelt
Zegt ze niet
Waarvoor tranen zijn bedoeld
Weet ze niet
Wat je voelt
Hoe je omgaat met verdriet
Dat is voor ieder mens weer anders
Zoiets leerde ze toen niet
Ik gun haar nieuw plezier
Maar eerst nog veel verwerken
De boel weer op de rails
Ze doet haar best
Op haar manier
Meer dan 40 jaar samen
En dan alleen
Het is niet niks
Zelfs voor haar
Niemand is van steen
Ze laat emoties niet gauw vrij
Of toch, misschien heel soms
Als ze alleen is, heel alleen
Maar dat gaat dan aan mij voorbij
Geboren in een tijd
Die anders was dan nu
Die emoties niet erkent
Waar je toen niet over sprak
Want alles went
Alles is nu anders
Voor haar toch diep respect
En mogelijk nieuw geluk
Dat is wat ik wens
Voor haar, mijn moeder
Een sterke vrouw
Een prachtig mens