Ik zie uit je linkeroog
Een traan heel langzaam naar beneden glijden
Lieverd van me, huil
Huil want je bent
Huil maar
Huil
Ik wil je verdriet niet sussen
Niet overnemen
Of je troosten
Zo zinvol, huil
Huil want je bent
Huil maar lieverd van me
Huil en ik kijk
En denk aan
Het verdriet
En de pijn
Die jij tegengekomen bent
Zo oneerlijk, zo gemeen
Geen reden
Huil maar meisje
Lieverd van me
Jij bent dus je huilt
En ik ben blij nu de tranen uit je ogen lopen
Je middenrifje schokt
En je huilt
Oude, volle tranen
Je kruipt weg
In de veilige armen van je moeder
Je hoofdje verstopt, weggeborgen
Huil maar lieve meid
Je hebt het verdiend
Huil volle tranen
Dikke tranen van pijn, angst, woede, verdriet
Ik geef je een kus op je hoofdje
En fluister je zachtjes lieve woorden toe.