Met hun vuile tongen
disrespect voor de mensen.
een vrouw, slechts een sleutelgat
wie interesseert zich in de kamer erachter?
tegenwoordig is ze dan ook vaak leeg.
Waarden zijn een blok aan het been
ze denken te weten wat in de tuin te vinden
waarom het dan nog ontdekken ?
naar een bloem kijken brengt geen geld op
daarom is het onbetaalbaar.
Het geluk van ontluiking is verdwenen
tijdverlies om ander tijdverlies te creƫren
het leven gaat scheeps, overgeleverd
aan de zee, maar bestuurbaar.
Terwijl de zeilen bol gaan en de schat
der ervaring de kamers vult
zie ik breekbare vlotten verzuipen,
het anker hadde ze al lang losgelaten
uit liefde en lust geboren en geleefd
vergaan ze leeg in een kleurloos
bestaan?