Toen
Denkend aan jou lig ik in het gras
Terwijl de vogels boven me rond vliegen op zoek naar wat te eten
Denk ik aan de tijd dat wij iets hadden, ik denk aan hoe het ooit was.
Maar jij wil niets meer van mij weten.
Dat kan ook als je verliefd bent op een ander.
Toch ben jij mijn ideaal. Je bent lief, intelligent, humoristisch en schrander
De zonnestralen fonkelen in het water
En als ik in het water kijk dan zie ik niet het evenbeeld van me zelf
Nee dan zie ik jou. En daarna als ik even me zelf wakker schud dan zie ik me zelf.
Maar dat is altijd even later.
Mijn hart is leeg en doet zeer. Ik voel me zelf als een hulpeloze schreeuwend in de woestijn als in
Misschien ben ik egoïstisch dat ik jou jouw geluk niet wil erkennen.
Het liefst zou ik hier hard weg willen rennen.
Dan hoef ik niet meer te denken aan wat ik nu mis
Dan kan ik opnieuw beginnen met iemand die mij liefheeft en die me niet meer laat denken aan hoe het
Dan kan ik me weer vrij voelen, dan kan ik weer leven, dan ben ik zo vrij als een vis.
Dan liggen we samen te dromen over ons in het gras.
Alleen kan ik het niet
Want ik ben toch te verliefd op jou. En ergens hoop ik toch, dat je nog van me houdt
En als ik weg ga, doe ik jou misschien verdriet
Hopelijk accepteer je die naïviteit van mij en zie je het niet als expres, maar gewoon als een domme