Donkerder worden de dagen,
die reeds weer aan het korten zijn.
Guurder wordt het weer weer,
maar de warme kachel is dubbel zo fijn.
Donkerder worden de dagen,
en kouder de eerst zo warme zon.
Soms hoop je op de zomer,
of dat je de tijd een jaargetijde terug draaien kon.
Donkerder worden de dagen,
en harder de eerst zo zachte wind.
En je weet dat het verder gaat,
en dra de winter van de herfst wint.
Donkerder worden de dagen,
maar even licht blijft mijn leven.
Omdat ik zelfs geniet van de herfst,
en daar ook in de winter naar zal streven.