Ik heb een held gevonden
Blauwe ogen, bomberjack, dat is Bas
Opeens was hij daar, op het kruispunt der gewonden
Daar waar hij mijn ongelukkige tijd genas
Mijn geest was beschadigd, mezelf kwijt in de tijd
Bas heeft mij gevonden, waar ik mezelf niet kon vinden
Hij is een held, zoals hij naar me kijkt, zoals hij met me vrijt
Hem lukt het mijn hart met mijn geest te verbinden
Ooit is hij te vinden in de hal van de vergeten helden
Nu is hij naast mij en die kracht ga ik nooit vergeten
Als een warm deken, waar anderen alleen konden schelden
Vele namen heb ik gekregen, die aan mijn geluk vreten
Al die gaten opgevuld door zijn liefde en plezier in het leven
Motörhead, honda civic, een zonnebril met vlammen
Dat is Bas, zo gaat hij door het leven
Grote bek, grove taal, in een band op een gitaar rammen
Zijn wijze woorden deden mijn pijn verlammen
Ja, want ook dat is Bas
Met vrienden zuipen, liefdevol mijn haren kammen
Hij helpt mij te vinden wie ik eigenlijk was
Voordat mijn ouders hun slechte invloed hadden
Voor het pesten vroeger in de klas
Al die pijn, mijn held pakt die bij de kladden
Ik ga door het leven, aan de hand van Bas