verloren herfstblaadjes
dansen over het groen
om in beweging te blijven
en warmte op te doen
een enkele zonnestraal
laat zich vallen als een deken
over de gelukprijzende bruine wonderen
zoals de kleine druppeltjes dauw zo mooi leken
werden ze opgezogen in raptempo
de evaluatie van de getijden
zingt voor elk zijn uitzonderlijkheden
om zich zo van kou en warmte te bevrijden
de herfst is in al zijn pracht
als de blaadjes dansen en de zon ze toelacht..