Een 'het hoeft niet' - mentaliteit
M'n ogen haten dat,
scherm in de lichtgevende bak.
Ze eten koude kak.
Ze doen het.
En ze tillen de letters,
die op m'n hand,
daar staan er ook,
en die op de tv.
En moe!
Een boek toe.
En m'n armen lijken,
twijfelen aan raam.
Open toe?
Koud.
En we worden veel te moe.
Misschien ziek.
Als straks de politie belt
om te vragen,
zal ik zeggen dat ik het heb gedaan.
Wat dat zal zijn verzin ik wel.
Mijn droom is het niet
om in de bak te brommen.
Maar het is wat anders.
En een klas
wat is dat?
(Er zit een gat in de muur.
Er staat alarm op het uur.
Een deur en de ramen
met gesloten gordijnen.
Om in weg te kwijnen.)
Om 's avonds thuis te komen
met zo'n 'het hoeft niet' - mentaliteit.
Met huiswerkvlijt.
Ik heb er zin in.
Boeken toe.