De eerste stapjes op het levenspad
Wankel en onzeker
Vallen en weer opstaan
En soms aan moeders hand
De eerste stapjes op het levenspad
De eerste stapjes op het liefdespad
Ook nu zo onzeker
Wil ze wel, wil ze niet
En soms hand in hand
De eerste stapjes op het liefdespad
De eerste stappen in het echte leven
Je bent zo onzeker
Maar voelt je toch te groot
Voor een helpende hand
De eerste stappen in het echte leven
De eerste stappen in het werkzaam leven
Eerst nog wat onzeker
Maar allengs vast ter been
Je weg is uitgestippeld
Met grote stappen door je carrière heen
De eerste stappen op het huuwlijkspad
Zij is de ware, da 's zeker
Je leven in het juiste spoor
Maar 't is soms wel een sleur
Steeds later kom je 's avonds
door de huuwlijksdeur
Gestaag loop je door op je levenspad
Niet altijd blij, da 's zeker
Je had het je anders voorgesteld
En dat doet soms verdriet
Maar ja, wie kent dat niet
op z'n levenspad
De eerste stappen in het bejaardenhuis
Traag en iets minder zeker
Steven je af op het laatste end
Denkend aan wat je geworden bent
Voordat je binnen stapte
in dit bejaardenhuis
De laatste stappen op het levenspad
Wankel en onzeker
Zwaar leunend op een stok
Soms aan verpleegsters hand
De laatste stappen,
dan heb je 't gehad ...