cyclus: het spel van de cirkels
Wetenschap
Het weten speelt alsmaar.
Soms komt iets opdoemen.
Verzinkt dan weer
in het niet gekende.
Het is jezelf verrassen
op het moment
dat verrassen
de kracht heeft verloren.
Dat je niet meer
durft te geloven
in de verrassing, brengende
ongekende ervaring.
De mens is nogal beducht
voor het verrassend veranderende,
immers niet alles hoeft
op te gaan, kan ook nog neerwaarts.
Weten de dingen is moeilijk,
maar toch voortgaan,
ongezien de dingen
aan je laten doen, met durf.
5 uit 7
/wil
© 1990-1992