Wat een dag
Het wit besneeuwde landschap word door de zon belicht
Alles ziet er zo ondanks de kou vriendlijk uit
Vele natuurliefhebbers zijn voor zo’n plaatje gezwicht
Hebben het in woord en foto zo vaak geuit
Het inspireerd dan ook enorm, dat beeld
`T is net of je veel meer dingen ziet
Bomen, vogels zon nee niet dat het verveeld
Integendeel, vervelen nee zeker niet
De zon die door de bomen schijnt
Veroorzaakt ook de mooie schaduweffecten
En ook al voel je je nu nog niet verfijnd
Het ia alsof de pijnen weg ebten
Vogels krabben de sneeuw wat opzij
Zij zoeken speels hun voedsel op de grond
Het vergezicht van het mooie landschap maakt me blij
Blij want mijn hart was ooit verwond
Een wond die nimmer meer genezen zou
Want dat was hoe ik het beleefde
Maar nu ik de wereld zo aanschouw
Ben ik net zo blij als toen je leefde
Je hebt mijn leven waarde gegeven
Rijker heb je mijn gedachten gemaakt
Me alles intenser laten beleven
Dingen die ik de laatste tijd nogal heb verzaakt
Terug gaan in de tijd ik vind,….het heeft zin
Het brengt je voor de toekomst zelfvertrouwen
Gedachten, gevoelens,ervaringen…..je kunt er op bouwen
Bij zo’n dag als nu……………ja dan geloof ik er weer in