Bij vieren als ik wakker wordt
Na het vieren in slaap te zijn gevallen
De nacht is veel te kort
Ik voel mijn vuisten zich ballen
Mijn geboortedag is voorbijgegaan
Na het vieren ben ik ingeslapen
Toen gewoon wakker geworden, opgestaan
’t kost moeite mijn moed bijeen te rapen
Ik zie er tegenop : een nieuw jaar
Denk te veel, voel me zwak
Wanneer is mijn gevoel ermee klaar
Aan te vullen wat me aan blijheid ontbrak?
Te lang al klinkt er een verdrietig lied
Teveel woede als een dissonant
Te weinig vreugde dat het leven biedt
Te lang al sta ik aan de kant
Gisteren heb ik Hem zijn zegen gevraagd
Kan het zelf niet, dat staat vast
Nu aan het werk en zien of het Hem behaagd
Me kracht te geven zodat ik kan dragen mijn last