Strijd
Een strijd is zij aangegaan
Een strijd om een ander bestaan
Lang heel lang heeft zij moeten vechten
Met verdriet heeft zij dit alles moeten beslechten
Gesar geplaag gehoon
Het is toch eigenlijk heel gewoon
Als je niet voldoet aan het daaglijks imago
Want dan is jouw persoontje maar zozo
Niet de warmte van binnenuit wordt gehonoreerd
Nee, het is leuk als je iemand innerlijk bezeerd
Men kwetst, men pest het maakt niet uit
Het interesseert ze immers toch geen fluit
Je bent dik men heeft plezier
Wat doet dat dikke kind toch hier
Dat dikke kind is nu een vrouw
Zo mooi dat een ieder haar aanschouw
Maar het was haar eigen innerlijke kracht
Dat gaf haar macht
Macht om door te zetten
En nimmer op een ander te letten
Het is een bloem, wat laat open gegaan
Maar des te mooier in haar bestaan
Het was een strijd maar zij ging door
Haar eigen kracht ging nooit teloor.