Herfst en winter
Alle mooie kleuren van de regenboog
en het knisperend kraken van de
dorre blaadjes van de bomen
Je hebt ze in alle kleuren dus ook
goudgele zitten er bij
maar wat zijn ze toch mooi
nu zie ik ze ook nog in het donkerrood
ach kijk daar heb je ze in het
groen en ook met bruin
Met grote weemoed neem ik afscheid
van die mooie zomer
ik heb nu een bos vol prikkelende geuren
en luisteren naar het knisperen van de bladeren
Beukennootjes, kastanjes,paddestoelen,
en niet te vergeten de spinnerag
kijk ik in een mistige einder
met veel bloembollen in de tuin
12-11-2003