ik heb de moed gehad te praten
wetende dat je niet naar me luistert
ik heb de moed gehad te kijken
wetende dat je me niet ziet staan
ik heb de moed om jouw handen
in de mijne te vouwen
wetende dat je mijn warmte niet voelt
Ik heb de moed gehad moeder
maar ik heb nooit de tijd genomen
...of...eerder...
heb ik niet de moed
je te zeggen wat je
voor mij betekent
moeder ik huil soms
niet om wat je bent
maar om wat je
had kunnen zijn
maar woorden van schuld en verwijt
zijn overbodig en onterecht
daarom schenk ik u moeder
onuitgesproken woorden
van liefde en begrip