Brandende pijn
Ik loop over straat
Maar ik voel me niet fijn
Ik loop over straat
Maar ik word door iedereen aangestaard
Ik begrijp het niet
Denk nergens bij na
Ik kijk in een winkelruit
Schrik van de persoon die ik zie
Niet ik……, toch ik
Tranen springen in mijn ogen
Beelden komen weer te boven
Gillende mensen….donker…. warm…. Drukte….
En Brand!!!
Brand net zoals nu in mijn ogen en in mijn hart
Brand om verloren vrienden en om mijn “eigen” gezicht
Brand die mijn hele leven blijven zou, en de angst…..
Iedereen heeft medelijden met je
Alleen niemand denkt er bij na
Ze kijken je allemaal achtervolgend aan;
Ja, kijk maar goed, ik kom uit Volendam,
En ik ben voor mijn leven lang VERBRAND!!!