In het hartje van november
wanneer de bomen kaal zijn
zingt in de ochtendduisternis
een vogel het lied van de lente.
Hoezeer de winter nog over
ons heen moet zal rollen,
de lente: het nieuwe leven,
ligt vol vertrouwen op de loer.
Het komende heeft zich al gemeld,
ook al heeft niemand iets gezien
en zijn we nog niet zeker of het
komende ook echt zal komen.
/wil
19NOV2003