Aan Jesje,
vier jaar lang goede vrienden,
altijd stond ik voor je klaar,
jij was de vriendin voor mij die alles verdiende,
nooit was onze vriendschap een bezwaar.
samen lachen, samen huilen,
samen voor de regen schuilen,
lekker stadten, uren bellen,
elkaar hele verhalen vertellen,
bij elkaar logeren zonder te slapen,
en dan daarna de hele dag giechelen en gapen,
iedere avond skaten en lekker gek doen.
wat hebben we het toch leuk gehad toen...
het is spijtig dat dit alles in 1 klap over is,
al die dingen die ik nu mis,
ik heb je gemist toen ik het moeilijk had,
toen mijn opa overleed en ik er erg mee zat,
waar waren toen die armen om mij heen?
waar was toen jou troost, toen ik met tranen voor je verscheen.
was je jaloers omdat jou grote liefde mijn beste vriend was?
en was je boos omdat je kwam te weten wat hij van je dacht doordat je mijn mail las.
toen jij er niet voor mij was,
is hij er altijd voor mij geweest,
hij die mij het minst lang kende trooste mij het meest,
van al die gene waar ik het niet van verwachtte stonden naast me en hielpen me omhoog,
terwijl jij [1 van mijn beste vriendinnen] samen met een paar andere loog.
ik had jou steun hard nodig,
maar je hebt die niet gegeven,
dat had ik ook in dat mailtje dat bij jou terrecht kwam geschreven,
geschreven, dat ik vond dat jij je zielig voordeed,sinds je wist dat het niet goed met me ging,
en dat er als ik in de buurt kwam een flinke spanning in de lucht hing.
misschien had ik dit niet mogen zeggen, was dat niet mijn recht,
maar ik heb meteen daarna WEL "het spijt me" gezegd.
ik dacht we kunnen verder alles is voorbij,
tot dat de waarheid boven kwam doordat 1 van jullie het tegen me zei.
ik ben toen erg geschrokken,
ik was totaal van slag.
mijn hele leven is veranderd sinds die ene dag.
er werd me verteld dat een paar vriendinnen mijn mail van de afgelopen weken hadden bijgehouden en uitgeprint,
het ook aan andere hadden laten lezen,
ik weet niet hoe je het verzint?
PESOONLIJKE DINGEN- ERVARINGEN nooit van gehoord?
echt waar, die rotstreek heeft mijn hart doorboord.
vriendinnen heb ik niet meet,
althans jullie ben ik kwijt,
ik vind het ook vervelend,
maar de vriendschap was een mooie tijd!
M