Zes, neen acht witte zwanen
spiegelen op het gladde oppervlak
van de Ringvaart. De mensen slapen
de vogels hebben het rijk alleen.
Mystiek is hier en nu. Mystiek is
horen en zien en voelen tot in je
vezels, bewust zijn, intens voelen
van het bijzondere om je heen.
Zes is niet vol, acht is het nieuwe
begin, zwanen zijn mooi, indrukvol.
Mystiek maakt het zelfde gevoel los,
soms zomaar even in het voorbijgaan.
/wil
23NOV2003 22:55