*Verjaardag.
Normaal stuur ik vandaag altijd een kaart,
Vandaag was je verjaardag, op 9 Maart.
Deze dag wordt niet meer gevierd voor jou,
Deze dag bestaat nu alleen maar uit rouw.
Vorig jaar vierde we je verjaardag nog in de Hazelaar,
Ons Pap met een mooie rozenkrans, wat was dat een mooi gebaar.
Dat was je laatste verjaardag, dat hadden we niet verwacht,
Want je wilde vooruit, je had nog zoveel kracht.
We dachten allemaal ‘die komt er wel doorheen’
Maar op 25 November liet je ons echt alleen.
9 Maart was eigenlijk je verjaardag,
De dag dat je voor het eerst licht zag.
25 November deed je voorgoed je ogen dicht,
Met een mooi en vredig gezicht.
Ik heb zoveel pijn en zoveel verdriet,
Ik zeg nu niet,
Hartelijk gefeliciteerd maar moet nu zeggen,
Welterusten lieve Riet.