Zoals je daar stond
te wachten op niemand
met je gedachten op nul
keurig konfektiepak,
roze mond als een gapende wond
mijn bedelende brieven in de vuilbak,
haren kort en een beetje blond
verveeld te staren in een etalage
met je even heldere ogen,
zo heb ik je herkend terstond.
Vraag me niet
waarom ik naar Leuven ben afgezakt,
misschien met de wrede wens
onze vergeten straatnamen :
Blijde Inkomst, Parijs, Bondgenoten
en zijn graffiti muren
van lang vervlogen vroege uren
voorgoed voorbij te gaan.
Ik heb het 'hem' uitgelegd
zei je even later,
Belga's rokend aan een smalle tafel
en telkens schijnt niemand
het te snappen.
Heb je soms van haar ook een foto ?
Leuven by day,
Leuven by night,
het is me om het even
ik kwam je alleen vragen
de beste jaren van mijn leven
terug te geven.