Autostromen stromen onder
het water naar de overzijde.
Het zinkende schip blijft op
deze stromen steken. Het
water draagt de economie
van toen, nu en van straks.
Zonder water is er niets.
Het krakkemikkige bootje
wordt door de politie weg
gevoerd, rondvaartboten
vermengen zich met de
stille getuigen van de
koopvaardij, fier wappert de
driekleurige admiraalsvlag.
Dit kwartier aan de haven is
Amsterdams nautisch centrum
in wording. Een vervlechting
van roemruchte historie,
handelsgeest, orientaalse
getuigen, moderne technieken
en het immer stromende water.
29 november 1997