De Muzikant
Een droevige noot, brengt
een slecht bericht
Het leven heeft ervoor
gezwicht
Een vader, opa een muzikant
heeft zijn laatste noot geblazen
Waarom moet dat in het leven
ons telkens weer verbazen
Zijn melodie mocht voor ons
nog eeuwig duren
Hielden van hem hij kon
ons zo sturen
Dit muziekstuk heeft onze tranen
als noten
Dat zal blijven in ons hart, heel
diep opgesloten
Langzaam ebben die vrolijke
noten bij ons weg
De Muzikant... ga nu,
we hoeven geen uitleg !