Als we wensen uit konden laten komen
Als de realiteit hetzelfde was als dromen
Dan zou ik houden van jou en jij houden van mij
Dan waren we van onze nachtmerries vrij
Als ik mijn wens kon maken tot jouw wens
Als ik jou kon laten zien uit mijn lens
Dan zouden we hetzelfde zien, hetzelfde geloven
Dan zou het vuur van haat zich doven
Als we in anderen zouden gaan geloven
Als we eens waarmaakten wat we beloven
Dan zouden er geen levens onnodig doven
Dan waren er geen geschillen, geen kloven
Als ik zou houden van jou en jij zou houden van mij
Dan waren we zonder ketens, van onze ketens vrij
Dan waren we kind, dan waren we rein
Dan waren we groot ook al waren we klein
En als ik denken kan, als ik me niet vergis
Dan kunnen we als maken tot iets dat werkelijk is
Als ik door mijn leven en door mijn gedichten
Deze verandering, dit wonder kan verrichten
Dan blijft mijn leven het waard om te leven
Dan zal ik daarvoor leven en mijn leven geven
Dan zal ik dromen uit kunnen zien komen
Dan kan ik wakker worden in dromen
Om te merken dat dromen kunnen bestaan
Om te merken dat liefde nooit zal vergaan