Wil jij mijn hyena zijn?
En schreeuwen over stille vlakten
Kijk naar mij, en luister naar
Mijn adem, mijn lichaam spreekt
Tot jou in wilde vormingen en
Instinctieve naderingen, voel je
Mij, een hete adem in je nek
Als balsem voor de nacht
Wil jij mijn hyena zijn?
Voor mij het donker leren
Kennen waar de weg is en
Mijn wil zonder vergissen
Dan ben ik jouw dierlijkheid
Als kleine kracht een ruggegraat
Een sterke drang tot levenslust
In nieuwe wildernissen.
Aan Imelda.