ik wil
me weer verschuilen
alles wat mensen van mij
in zich hebben
denken te weten
wegwissen, verwijderen
en weer verborgen zijn in mezelf
zodat alleen ik zal zien
wat voor slechts daar leeft en doet
zodat alleen ik kan doen alsof
ik mezelf begrijp
wetend dat er nog veel meer is
wat ik moet ontdekken
of inzien
aan mijn persoon
maar met de moed in de schoenen
wachtend tot ook ik klaar ben
voor de naakte waarheid in mijzelf.
pas dan kom ik weer te voorschijn
om ook de rest van de wereld
onder ogen te komen
en te zien zoals mezelf.
een onvolmaaktheid
maar als je op de juiste manier kijkt
toch volmaakt in zijn onvolmaaktheid