Hoe verder het licht in de duisternis zal schragen,
hoe meer mensen tot elkaar komen om het weinige
aan warmte en licht met elkaar te delen. Zodra de
horizon wordt verlegd, het licht op haar schreden
terugkeert. Dan is iedereen vergeten wat er op het
donkerste moment van het jaar werd gedaan. Een
nieuwe Advent en Kerst is nodig om ons te doen
herinneren waarom we elkaars hand wilden vasthouden.
12 december 1998