Bij het wakker worden
kijk ik naar buiten
witte blokken dwarrelen
ijsbloemen op de ruiten
een zacht tapijt van wit
ligt buiten op de straten
gevangen in een kerstkaart
lijkt de wereld verlaten
beneden staat de kerstboom
en alles in de tuin is wit
met glitters van de winter
die op de kale takken zit
We zitten met z'n allen
in de auto naast elkaar
lieve opa, belt ons op
komen schaatsen in Ter Aar
De ijzers ondergebonden
schaats strepen in het ijs
als een boodschap aan de hemel
van vreugde een zwijgend bewijs
Over bevroren water heen
zweef op de poldersloot
tussen gerijpte weilanden
de wereld koud en groot
Tussen ijs en tussen rijp
de grassprieten van glas
besef ik dat ik altijd maar
een ijskristalletje was
nu loop ik over water
mijn zusje is vlakbij
ze heeft het pas geleerd
en schaatst frank en vrij
En als je valt dan vries je
met je kont vast aan de sloot
en ligt de ander dubbel
die valt dan zelf dus ook
Voor warme koppen chocomel
en de knapperende open haard
heb ik voor opa en oma
mijn kerstwensen bewaard!
*~-_-'Silver Heart'-_-~*