Onvoorwaardelijk, open en eerlijk
en zonder ooit iets terug te vragen
om zo van iemand te kunnen houden
dat je mijn lot zou willen dragen
jullie vangen al m'n tranen op
die ik in mijn verdriet verspil
en om mij weer op te beuren
hebben jullie de kracht en wil
in moeilijke tijden niet alleen
maar samen het verdriet overwinnen
zo vaak door woede of pijn verblind
kwam ik bij jullie weer bij zinnen
soms stak men messen in mijn hart
kon ik zelf het bloeden niet stelpen
jullie deden wat binnen bereik was
om mij door het leven te helpen
vaak heb ik jullie fout beoordeeld
durfde m'n tranen niet te laten stromen
we zijn samen weer een nieuwe weg gegaan
en bouwden we samen mijn mooiste dromen
nu zou ik zo graag willen zeggen
dat ik voor altijd van jullie houd
jullie hebben me zo vaak al geholpen
in een wereld zo kil en zo koud
toch is mijn hart slechts van zilver
in mijn ogen waardeloos en klein
maar sterk en als jullie me zoeken
dan zal ik er steeds voor je zijn!
Dit gedicht was voor alle lieve mensen in mijn omgeving:
mijn familie, vrienden, klasgenootjes en kennisen van de korfbal, heel erg bedankt voor alles!