We zijn in de bossen geweest
even voorbij de Zoete Waters
en hebben ons neergevleid
bij een gesprek in het lentegras
terwijl de zon er even doorkwam
en dan weer verkoelde door de winter
die er nog inzat.
Twee honden zijn
zonder bijten voorbijgelopen
ze lieten zich niet roepen
door ons fluiten.
Een man met tijd
heeft een partijtje voetbal
met zijn zoontje gespeeld
wat verder op het graspleintje
waar wij op lagen.
Een verliefd koppeltje
heeft zich verbonden in volle natuur,
vinken en sijsjes hebben we gehoord,
ze waren mooi en mannelijk,
op zoek naar nieuwe wijfjes.
In de bomen
zullen ze wonen.