Kerstdieren
De dieren gaan dood met kerst
De dieren gaan altijd al dood
De dieren gaan met kerst in grotere getale dood
De dieren die vertroeteld werden als huisdier
De dieren die stonden te grazen in de wei
De dieren die uit een ander land worden gehaald
De dieren komen op tafel te staan
De dieren krijgen rare vullingen in hun buikjes gepropt
De dieren krijgen witte mutsjes op hun pootjes
De dieren liggen niet meer in bloed
De dieren liggen in pepersaus
De dieren liggen soms ook in andere saus
De dieren liggen in wat de mensen lekker vinden
De dieren mogen niet meer zelf beslissen waar ze gaan liggen
De dieren worden vermoord met knuppels
De dieren krijgen een tik met een hamer op hun schedel
De dieren mogen niet zelf kiezen
De dieren mogen van mij blijven leven
De dieren worden door mij niet opgegeten
De dieren willen dat er meer mensen zoals ik zijn
(P.s: Ik weet dat het niet echt een gedicht is en niet één van mijn beste schrijfsels, maar het komt recht uit mijn hart, hier maak ik mezelf boos over en dat wilde ik graag met jullie delen, liefs Caro)