Warmte is een fijn gevoel;
ze heet immers behaaglijk.
Maar te veel warmte is niet goed.
Dat ondervond je deze zomer.
Even puffen en zweten,tot daar.
Maar er ziek van worden,
dat is echt wel heel erg naar.
Het mocht wel wat minder zijn.
Oude mensen overleden zelfs,
en dat is meer dan naar.
In ons land en in het buitenland.
Het werd daar een echte plaag.
Maar wat ik nog het ergste vind:
sommigen waren heel alleen.
En ook toen ze begraven werden
hadden ze niemand om zich heen.
La douce France,ik weet het niet.
Ze werden begraven als armen.
Waar zijn ze dan met hun égalité?
Het heeft me diep getroffen.
Het wordt een zomer om nooit te vergeten,
en helaas niet alleen vanwege zijn temperatuur!
Hopelijk is het voor velen een les geweest:
laten we eens wat meer denken aan onze medemensen.
Fraternité!!!(broederschap)