de winternacht rust nog op de stad
woest slaan druppels regen en hagel
tegen het raam, door wind gedreven
het is koud en toch dondert het
de zon is prachtig in haar geelgele
lichtschijnsel, daartussendoor snijdt
de hagel door de lucht om te smelten
voordat de aarde wordt geraakt
door water en kou voortgedreven
worden we naar het donkerste gat
gevoerd, eenmaal door dit venster
gegaan, zal een nieuwe lente aanbreken
/wil
22DEC2003 21:49