in het winternachtelijke midden
staan we stil bij de geboorte
van een zomerkind, dat gelijk
als de zon door elke vorm van
duisternis weet heen te komen
het moment van de opkomende zon
doet ons denken aan de geboorte
van nieuw leven, dat - hoe pril ook -
het aanschijn van de aarde kan
vernieuwen, ons - wij mensen -
brengen tot een nieuw gezicht
van vrede aan elkaar, elkaar
weten te verdragen zomaar even
24DEC2003 0645