Een warme zaal, alles was klaar
veel eten en drank en versiering
iedereen aan tafel, feesten maar
tot iemand bij het raam ging staan
Een kind was het, geen zes jaar oud
het dochtertje van één van de hoge gasten
"Waarom mogen zij niet binnen, waren zij soms stout?
Kijk, ze staan daar haast te bevriezen !"
Een moeder en een vader en hun pasgeboren kind
keken vol verlangen binnen naar de warme zaal
halfbevroren door koude en wind
probeerde ze stiekem te kijken naar al dat lekkere eten
"Kind,kom toch terug eten !"
zeiden de hoge gasten tegen het meisje
"Zij zijn arme luizen, ze moeten het zelf maar weten!
Kom, je eten wordt koud !"
Het kind keek nog even naar buiten en huilde toen even
haar besluit stond vast en ze nam alle tafelkleden van tafel
nam ze naar buiten om ze aan de arme mensen te geven
en weigerde terug naar binnen te gaan
Ondertussen woedde de sneeuwstorm hevig voort
de ouders van het meisje liepen naar buiten
"Kom naar binnen kind, of je zal worden vermoord
door de koude of door een lawine "
Maar ze weigerde en ook anderen staakten het eten van kalkoen
weigerden nog langer aan deze huichelarij deel te nemen
en gingen naar buiten om net als het meisje te doen
en kropen mee onder de lakens
Ook enkelen volwassenen kwamen nu naar buiten
en namen elk iets met zich mee
één voor één keken ze door de ruiten
en beseften in hun hart wat ze moesten doen
Zo kwam het dat iedereen uiteindelijk buiten was
om eten met de arme familie te delen
sommigen zongen, er was iemand die de kleintjes een verhaaltje voorlas
zo'n kerstsfeer was er nog nooit geweest
Opeens was er enorme golf
sneeuw die van een berg in de buurt afbrokkelde
er werd een lawine gevormd die de zaal bedolf
maar iedereen was buiten
en leefde ...
*Vrolijke kerst '03 allemaal!!!!*